Zomer seminars

Oshita Sensei, Jolanda en Morita Sensei

2012 bracht weer mooie gelegenheden om te trainen onder de begeleiding van diverse Sensei vanuit zowel Japan als Europa. Aan het begin van augustus stond Eindhoven in de schijnwerpers. Daar werd het 2 jaarlijkse Summer seminar gegeven onder leiding van Ishido Sensei. Als bijzondere gast had Sensei zijn eigen zoon meegenomen naar Europa.

Daarnaast volgde het jaarlijkse BKA seminar dat dit jaar gehouden werd in Stevenage. Deze was onder leiding van Morita Sensei en Oshita Sensei. Drie volle dagen van trainen onder de toezicht van diverse sensei, werd er volop geleerd en aan ieders eigen iaido de nodige puntjes aangescherpt. Vervolgens hadden we ook een koryu taikai, waarbij ik tot in de halve finale wist te komen. Daarna volgde een geslaagde sayonara party. Helaas volgde de afsluiting van de seminar veel te vroeg en waren de dagen voorbij gevlogen. Gelukkig zijn de volgende seminars slechts voor een jaar van ons verwijderd en hebben we voorlopig voldoende tijd om al het nieuwe te trainen. Volgend jaar weer meer seminars.

Comments are closed.